• Location

    Muswell Hill
  • Type

    Residential
  • Year

    2016
  • Size

    450m2

Three Modern Houses

A development of three new houses on a sloping backland site has been granted planning permission by the LB Haringey.

The 1700 sq metre site is hidden within a network of residential streets, one of which forms the boundary of a local conservation area.  Following a Pre-Planning design review we led a neighbourhood consultation process over a period of several months that successfully achieved full planning being given through delegated powers.

External corten steel cladding and stonework create a natural response to the immediate environment and the landscape design provides privacy for the living areas of each of the houses.  Light wells to the East and West of each building provide open and light filled basements.  Internal walkways connect the private and public parts of the houses.

stjl-998px-muswell-hill-backland-architecture-visual-1
stjl-998px-muswell-hill-backland-architecture-visual-3
stjl-998px-muswell-hill-backland-architecture-visual-2
stjl-492x375px-muswell-hill-house-a
stjl-492x375px-muswell-hill-house-a-gfjpg
stjl-998px-muswell-hill-backland-architecture-sketch
stjl-998px-muswell-hill-backland-architecture-site-plan